HomeVisie en begeleidingOpleidingeneShopFoto gallerijArtikelenDeutschEnglisch
Piet Schipper, Sportbegeleiding
Begeleiding - Training - Organisatie
Activiteiten en Nieuws
Persoonlijke ontwikkeling
CV Algemeen
CV Schaatsen
CV Basketbal
Contact
CV Algemeen

Activiteiten in de sport, algemeen:

Sinds 1962 ben ik in het schaatsen actief. Vanaf 1970 als trainer. Vele jaren  was ik begeleider op drie Olympische spelen, meerdere Wereld- en Europese Kampioenschappen, World Cups en internationale toernooien in verschillende (sport) culturen.

Daarbij vervulde ik functies als trainer, masseur, ploegleider, promotor en docent / expert bij verschillende schaatsteams, internationale sportbonden en nationale basketbal teams.

Zeven jaar was ik masseur bij de Atletiekvereniging Haarlem. Rond 1988 was ik ook nog enige jaren masseur van de Spaanse nationale Hockey ploeg en Atletico de Terassa tijdens hun verblijf in Nederland.

Vanaf  2007 begeleidt ik autocoureurs in de Formule Renault 2.0 NEC, Formula Master, Formula 2 en nu in de Renault Megane Cup / Dutch GT championship.

Vele jaren ben ik voorzitter NSTV (Nederlandse Schaats Trainers Vereniging) geweest en in die hoedanigheid initiatiefnemer geweest van het magazine IJS. Op mijn naam staan meerdere boeken en vele artikelen, de uitgave DVD  ‘Schaatsen’ in 2007. (Uitgegeven door Uitgeverij TIEM).

Ook heb ik meegewerkt aan het Veronica TV programma , van cruck tot crack'  gepresenteerd door Yvonne van Gennip en Michiel van Praag.

In de VGZ tijd heb ik -
in opdracht van de schaatsmarathonsponsors - wedstrijden in Inzell, Innsbruck, Collalbo en Baselga di Piné georganiseerd.

Daarnaast heb ik vele congressen
voor trainers georganiseerd en doceerde ik op trainerscursussen in Nederland, België, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.

In de winter van 2009 en 2010 heb ik voor de ISU workshops verzorgd tijdens het WK voor Junioren in Zakapano - Polen en de WC finale voor junioren in Berlijn.

Vanaf Novemeber 2011 Technisch Directeur bij de Stichting Sportstimulatie West Nederland (SSWN) 

December 2013 als coach van de Nederlandse schaatsploeg meegeweest naar de Universiade in Baselga dei Piné, Trentino - Italië. Beste resultaten: 4e plaats Pim Cazemier op de 5000 meter en GOUD op de 10.000 meter.

 

Korte samenvatting van werkzaamheden.

Boeken over conditietraining, techniektraining en coachen - prestatiebeïnvloeding in voorbereiding. Waarschijnlijke verschijningsdata: 'Efficiënt Trainen, Hard Schaatsen' is inmiddels verschenen. Boek over techniek en materiaal verschijnt waarschijnlijk in november 2010.


Begeleiding in 2007 tot heden van autocoureur Kelvin Snoeks, Formule Renault 2.0 NEC / Formula Master en nu Formula Two (F2)

Uitgave DVD  ‘Schaatsen’ in 2007 en het boek 'Efficiënt Trainen, Hard Schaatsen' . Te bestellen via e-mail bij www.tiem.biz

Initiatief Magazine IJS in 2006.

TV programma (7 maal 25 minuten) en bijhorend  boek over schaatsen voor Veronica    
 
Presentatie van het TV programma , van cruck tot crack'  door Yvonne van Gennip en Chiel van Praag

Organisator van verschillende congressen en cursusdagen in Nederland
   Daaronder een tweetal Post Olympische Symposia (POS) in Heerenveen en vrijwel alle door de NSTV georganiseerde bijscholingen. Uit het eerste POS is het coach platvorm overleg door NOC*NSF ontstaan. Initiatiefnemer en organisator van de eerste  sporttakoverstijgende bijscholing in Nederland georganiseerd in samenwerking met de NFWS. 


Schrijver van meerdere boeken en vele artikelen.

Ex voorzitter NSTV (Nederlandse Schaats Trainers Vereniging). Sinds 18 april 2009 erelid.

Als trainer en teamleider vele individuele en team overwinningen bij de Swiss Inline Cup.
 

Organisator van Marathon schaats wedstrijden in Inzell, Innsbruck, Collalbo en Baselga di Piné.


Docent bij trainers cursussen in Nederland, België, Duitsland, Italië, Oostenrijk en Zwitserland.


Zeven jaar masseur bij de Atletiekvereniging Haarlem.


Rond 1988 enige jaren masseur van de Spaanse nationale Hocky ploeg tijdens hun verblijf in Nederland.

Masseur van Atletic Terassa (Spanje) tijdens de Europa Cup finaleronde van 1988 in Bloemendaal.


PR Vertegenwoordiger van Raps bij de OS van Albertville 1992.Sinds 1962 in het schaatsen actief. Vanaf 1970 als trainer.

Home|Visie en begeleiding|Opleidingen|eShop|Foto gallerij|Artikelen|Deutsch|Englisch