HomeVisie en begeleidingOpleidingeneShopFoto gallerijArtikelenDeutschEnglisch
Piet Schipper, Sportbegeleiding
Begeleiding - Training - Organisatie
Workshop schaatsen en Sanza therapie

eShop RSS
Workshop schaatsen en Sanza therapie

Workshop

Veranderingen, soms met kleinere invloed af en toe ook van grotere invloed.

Deze veranderingen kun je op verschillende manieren opvangen, bijvoorbeeld door uit te gaan van een 'brede' organisatie en visie. Met mijn kennis en ervaring als trainer en masseur gedurende vele jaren in zeven verschillende sporten op topniveau heb ik een brede visie ontwikkeld. In deze visie is een belangrijk deel opgenomen over organisatie van een sportteam.

Graag kom ik een workshop verzorgen waarin enkele door U gekozen onderwerpen aan de orde zullen komen.

 

Via een korte intro geef ik enig inzicht waarover we het die avond kunnen/zullen hebben.

Training en herstel

-         Organsatie van een individu en/of team in de topsport

(Re)generatie van energie voor en na het sporten

-         Optimale celwerking en de invloed op presteren

Sporten en het voorkomen van blessures.

-          Gebruik Sanza therapie binnen de sport

-         Behandeling van aandoeningen

-         Actieve zelfverzorging, gezondheid en training

Intro workshop.
Enkele aan de orde komende onderdelen in de workshop zijn:

-  

Goed sporten en herstellen
Goed sporten en herstellen vereist een gezond en fit lichaam. Over hoe je dat lichaam gezond en fit krijgt en houdt bestaan vele visies. Veel van deze visies gaan over training, herstel, voeding en drinken. Over de effecten hiervan is veel bekend. Er zijn echter ook maatregelen die minder bekend zijn. Een wat minder bekend effect is de verandering in doorbloeding van het lichaam voor, tijdens en na het sporten.

Daardoor is het mogelijk niet bekend dat je met de bloedsomloop voor inspanning veel kunt doen zonder je daarbij in te spannen. We verbeteren de doorbloeding vrijwel altijd via een ‘warming up’ en training. Ook kiezen we er vrijwel altijd voor om met het doen van een ‘cooling down’ de bloedsomloop te af te bouwen. Mogelijk wat minder bekend is, dat het doen van een ‘warming up’ en ‘cooling down’ in alle gevallen energie kost. Energie dat je zou willen gebruiken voor een sportprestatie of juist wilt sparen om het herstel beter te laten verlopen. Energie sparen en toch de gewenste effecten bereiken kan door in plaats van of naast bekende mogelijkheden gebruik te maken van Sanza therapie. Daarmee kun je in vrijwel alle gevallen de gewenste effecten bereiken met een minimaal verbruik van energie. Het resultaat is vaak dat trainingen daardoor meer de gewenste effecten zullen hebben. Dat is winst en daar gaat het alle sporters en trainers om. .

 

Blessures
Helaas is een sporter kwetsbaar voor blessures en andere aandoeningen. Vaak ben je als trainer en sporter afhankelijk van therapeutische en medische praktijksituaties in behandelingen. Sanza therapie maakt het mogelijk om – na een diagnose door een daarvoor aangewezen persoon - zelf de nodige maatregelen te treffen. Thuis, of zelfs in de kleedkamer kun je meerdere malen per dag behandelend worden. Of het nu gaat om het optimaliseren dan wel het behandelen van een blessure maakt in dit geval niet uit. Het herstelproces zal hierdoor veel sneller verlopen. En dat is ook winst.

 

Als laatste mag niet onvermeld blijven dat een gratis workshop wordt aangeboden door Sanza Nederland. Zij maken het mogelijk om aan het eind van de workshop in de praktijk kennis te maken met de mogelijkheden. Meer informatie over Sanzatherapie staat op www.sanzatherapie.nl waarbij het filmpje over de verandering in de bloedsomloop op mij altijd weer indruk maakt.

1 Totaal items


<< Terug naar catalogus

Home|Visie en begeleiding|Opleidingen|eShop|Foto gallerij|Artikelen|Deutsch|Englisch